fbpx
Сьогодні
13:52 09 Бер 2021

В Україні збираються будувати сміттєпереробні заводи, щоб не створювати нові звалища

Фото: tsn.ua

До кінця року в Україні запровадять систему управління відходами та залучатимуть інвестиції у будівництво сміттєпереробних заводів. Це дозволить відмовитись від створення нових сміттєзвалищ, які забруднюють довкілля.

Про це повідомив глава комітету Верховної ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, пише "РБК-Україна".

"Ми плануємо вже в березні ухвалити в цілому законопроєкт №2207-1-д про систему управління відходами, яку країна намагається запровадити впродовж шести років", – сказав депутат.

За його словами, минулого скликання ця ініціатива двічі потрапляла до парламенту, але знімалася з розгляду здебільшого через лобіювання деяких фінансово-промислових груп.

"Таким чином до кінця 2021 року ми впровадимо систему управління відходами. Відтепер замість того, аби створювати нові сміттєзвалища, зможемо переробляти сміття й навіть заробляти на ньому", – заявив глава комітету.

Бондаренко підкреслив, що законопроект №2207-1-д запроваджує такі ж правила поводження з відходами, як і у розвинених країнах Європи.

"Також плануємо розгорнути муніципальне роздільне збирання відходів, створити прозорі умови для залучення інвестицій на побудову сміттєпереробних об'єктів, вирішити питання сміттєзвалищ, які забруднюють воду і ґрунти", – сказав нардеп.

Окрім того, планується запровадити розширену відповідальність виробників товарів.

"Роздільне збирання, перевезення та контроль таких відходів, як упаковка, електричне та електронне обладнання, батарейки і акумулятори, транспортні засоби, мастила, оливи, шини, текстиль тощо у складі побутових відходів, буде фінансуватися не за рахунок тарифу від населення, а за рахунок внесків від виробників продукції", – запевнив Бондаренко.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: