fbpx
Сьогодні
11:08 05 Бер 2021

Загибель птахів через протруєне зерно є загальнодержавною проблемою, - директор Біосферного заповідника "Асканія-Нова"

Директор біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктор Гавриленко назвав загибель птахів через протруєне зерно загальнодержавною проблемою.

Про це він заявив на засіданні робочої групи, створеній Херсонською ОДА для з'ясування причин загибелі червонокнижних журавлів у січні, повідомляє "Укрінформ".

За словами Гавриленка, за потреби заповідник може ініціювати збір інформації про такі випадки.

Директор заповідника також закликав аграріїв зробити висновки та відпрацьовувати технології таким чином, щоб зменшити до мінімуму вплив на тваринний світ. Він підкреслив, що важливо дбати про культуру аграрного виробництва, проте необхідні й більш жорсткі нормативні акти.

«Україна є стороною відповідних міжнародних конвенцій. І раз ми їх підписали, повинні їх дотримуватися, відпрацювати всі наші законодавчі акти, інструктивні матеріали, щоб ми не мали таких прикрих випадків», – сказав Гавриленко.

Своєю чергою голова представництва Всеукраїнської аграрної ради в Херсонській області Володимир Хвостов підкреслив, що культура виробництва аграріїв щороку покращується. Зокрема, забороняються небезпечні препарати для боротьби з гризунами, а ті препарати, які називають, коли говорять про загибель птахів у заповіднику, дозволені.

«Нетипова ситуація, бо з 2019 на 2020 рік було дуже тепло, коли ми косили пшеницю у 2020 році, то миші косили швидше, ніж комбайни», – сказав він. На його думку, варто розробити програми для підтримки аграріїв, як це було у випадку з сараною, а також працювати над удосконаленням технологій боротьби з гризунами.

Перший заступник голови Держпродспоживслужби Владислав Седик зазначив, що у країні, особливо на Херсонщині, буде посилена робота з тими, хто отримує допуск до роботи з отрутохімікатами.

Учасники засідання домовилися проводити просвітницьку роботу серед аграріїв. Зокрема, вже найближчим часом проведуть таку зустріч, на якій продемонструють фото загиблих птахів.

Рубрика:
Екологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: