fbpx
Сьогодні
21:40 05 Бер 2021

У КМДА розглядають можливість повернення річкового трамваю

Секретар постійної комісії Київської міської ради з питань транспорту, зв'язку та реклами Олесь Маляревич каже, що для водних перевезень по Дніпру з травня по вересень планують розробити маршрут Березняки-Русанівка-Поділ.

Про це він заявив у етері Громадського радіо.

За його словами, адміністрація річних портів звернулась із пропозицією про відновлення регулярних перевезень по Дніпру, бо у них є флот, який неповністю задіяний у перевезеннях.

"Вони хочуть задіяти цей флот, трохи відновити пасажирські перевезення, саме регулярні. Зранку і ввечері, вибрати собі локації і спробувати як це працюватиме, але це достатньо дорого. І ми розуміємо, що якщо це регулярні перевезення, то це коштуватиме 30-40 грн (за квиток — ред.). Ми розуміємо, що є багато пільгових категорій людей, за яких доведеться сплачувати із бюджету. Тому на сьогодні ми порахували, якщо зробити маршрут Березняки-Русанівка-Поділ, то це коштуватиме 3-4 мільйони гривень компенсації з бюджету, тому ми зараз вивчаємо це питання. Ідея нам подобається і ми думаємо, якщо це роботи, то робити якісно, щоб це було зручно і люди могли цим транспортом користуватись щодня", — каже Маляревич.

Також він підкреслив, що такі перевезення можуть здійснюватись тільки з травня по вересень.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: