fbpx
Сьогодні
10:06 05 Бер 2021

Данія передала Україні 30 апаратів ШВЛ

Данія надала і встановила в 19 регіонах України 30 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна, з посиланням на прес-реліз ВООЗ.

Рішення про надання обладнання Україні було прийнято Датською міжвідомчою робочою групою на основі діалогу між органами охорони здоров'я Данії та України, а також за порадою ВООЗ в Україні.

Апарати ШВЛ, надані Данією, були доставлені через механізм цивільного захисту ЄС, який сприяє співробітництву в реагуванні на катастрофи в Європі і в усьому світі, і фінансує 75% транспортних витрат.

Відомо, що обладнання встановлено в 26 лікарнях, в яких лікуються пацієнти з COVID-19. Один із апаратів було встановлено в Київській клінічній лікарні №17, де нині у відділенні інтенсивної терапії перебувають близько 10 пацієнтів з COVID-19.

Довідка

Апарати ШВЛ для пацієнтів – це неінвазивний або інвазивний спосіб вентиляції легенів під час важких або критичних станів хвороби, коли самостійне дихання пацієнтів недостатньо, і насичення крові киснем падає.

Цей тип обладнання є надзвичайно важливим для відділень інтенсивної терапії, зокрема, при лікуванні COVID-19. Багато функцій апаратів ШВЛ експертного класу особливо необхідні в силу специфіки захворювання COVID-19 (неінвазивна вентиляція високого потоку).

Читайте також: 89% пацієнтів з Covid-19, які перебували на ШВЛ, померли, – НАН України

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: