fbpx
Сьогодні
13:27 02 Бер 2021

Клімкін вважає, що Україну можуть змусити до спільного контролю з РФ над Кримом

Павло Клімкін розповів, що є дві умови, які можуть змусити Захід діяти інакше і відмовитися від збереження статус-кво щодо Криму.

Як повідомляє "Рубрика", про це колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив в інтерв'ю «Європейській правді».

За його словами, Україна може спонукати до переговорів з РФ на умовах, які будуть шкодити Україні.

"Дуже боюся, що зараз через призму Навального буде зовсім інший погляд на нас, і на питання Криму зокрема… Якщо вдасться перезавантажити путінський режим, можуть сказати: "Бачите, це ж нова Росія. Ми тепер йдемо до нової світової архітектури. Тому починайте розмовляти з нею про спільний контроль над Кримом. Ви ж повинні розуміти, туди і росіяни, і українці, і кримські татари повинні повернутися. Давайте щось зробимо там нове… І все це насправді дуже небезпечно", – вважає Клімкін.

Також ексміністр назвав дві умови, які можуть переконати Захід діяти інакше і відрізати можливість збереження статус-кво по Криму.

"Перше – це подальше ослаблення Росії. Зараз Путіна вже почали "качати" досить сильно – і свої клани, і реальність навколо. Росія не підходить до будь-якої майбутньої світової архітектури. Але чим слабкіша буде ставати Росія – тим більше буде бажання серйозно працювати по Криму", – вважає Клімкін.

Другою умовою є те, що буде робити Україна.

"Треба працювати не тільки над Кримською платформою, хоч вона дуже класна історія, яка дає можливість привернути увагу до Криму. Але цей дуже правильний міжнародний піар не означає, що ми не повинні одночасно боротися за свій Крим", – сказав ексміністр, запропонувавши вкладатися в інформаційні війни в російських соцмережах.

Посли Європейського Союзу дали зелене світло першим санкціями за порушення права людини. У список увійдуть 4 людини, які відповідальні за вирок Навальному. Рішення буде опубліковано в офіційному журналі ЄС у вівторок, 2 березня.

Під санкції можуть потрапити глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, директор Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Олександр Калашников, голова Росгвардіі Віктор Золотов і генпрокурор Ігор Краснов.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: