fbpx
Сьогодні
09:24 27 Лют 2021

У Меджлісі розкритикували указ Зеленського про деокупацію Криму

Українська влада за два роки не визначилася з позицією щодо окупації Криму.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз.

Нардеп звернув увагу, що в указі президента Зеленського щодо деокупації та реінтеграції Криму немає стратегії розвитку кримськотатарської мови та законопроєктів, які були розроблені за президентства Петра Порошенка.

"Раз на рік створювати якісь укази – цього дуже мало. Минулого року після ініціативи депутатів, понад 100 підписів ми зібрали, вийшов указ про День опору окупації Криму. Сьогодні я читав указ, де йдеться про стратегію розвитку кримськотатарської мови, але нічого немає про наші законопроєкти, адаптовані до Конституції, розроблені під час п'ятого президента. Це нас не влаштовує. Час йде швидко і працює на окупанта, а нова влада за два роки не визначилася чітко з позицією щодо Криму", – сказав Чийгоз.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо окремих заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію Кримського півострова в День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополь.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: