fbpx
Сьогодні
11:30 25 Лют 2021

Прем'єр-міністр Вірменії розцінив заяву Головного штабу ЗС як спробу військового перевороту в країні

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про спробу військового перевороту в країні.

"Заяву Головного штабу ЗС розцінюю як спробу військового перевороту. Усіх наших прибічників зараз же запрошую на площу Республіки. Незабаром звернуся до громадськості в прямому ефірі", – написав Пашинян на своїй сторінці у Facebook.

"Виступлю на площі Республіки о 16.00. До цього часу збирайтеся на площі. Поліція та інші правоохоронні органи забезпечать безпеку зборів", пізніше написав прем'єр у фейсбуці.

Հավաքվում ենք Հանրապետության Հրապարակում:

Հավաքվում ենք Հանրապետության Հրապարակում:

Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Thursday, February 25, 2021

Раніше Збройні сили Вірменії виступили з вимогою відставки прем'єр-міністра Пашиняна та уряду республіки, йдеться в заяві Головного штабу ЗС: "ГШ ЗС Вірменії висловлює свій рішучий протест у зв'язку зі звільненням з посади першого заступника начальника ГШ ЗС Тирана Хачатряна з недалекоглядних і необґрунтованих причин, що було здійснено без урахування національних і державних інтересів Вірменії, ґрунтуючись лише на особистих і амбітних почуттях. Це рішення у важких для країни умовах є антидержавним і безвідповідальним".

У ній зазначено, що прем'єр-міністр Вірменії та уряд "більше не в змозі ухвалювати адекватні рішення в кризовій і доленосній для вірменського народу ситуації".

"ЗС Вірменії тривалий час терпіли "атаки" влади щодо дискредитації ЗС, проте все має свої межі. В нинішніх умовах ЗС Вірменії вимагають відставки прем'єр-міністра та уряду, водночас попереджають уникати застосування сили проти народу, чиї сини загинули, захищаючи батьківщину", – йдеться в заяві.

У Головному штабі ЗС країни заявили також, що "неефективне управління чинного уряду та серйозні помилки в зовнішній політиці привели країну на межу катастрофи".

Заяву підписав начальник Головного штабу ЗС Вірменії генерал-полковник Онік Гаспарян, його заступники, командувачі армійських корпусів, високопоставлені військові.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: