fbpx
Сьогодні
12:29 20 Лют 2021

Священник УГКЦ розповів, що колишній директор "Буковелю" проводить передвиборчу агітацію в церквах

Священник Української греко-католицької церкви Юстин Бойко публічно закликав кандидата в народні депутати від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка припинити агітувати за себе в церквах на 87 виборчому окрузі, що на Івано-Франківщині.

Про це Бойко написав на своїй сторінці у Facebook.

Бойко зазначив, що поїздки Шевченка церквами сприймаються духовенством як елемент передвиборчої кампанії, а таке використання храмів суперечить постановам Синоду Єпископів УГКЦ.

"Звертаюся до Вас із величезним проханням припинити використовувати Церкву як майданчик передвиборчої кампанії. Натомість наполегливо рекомендую перенести його на суспільно-політичний ґрунт, який є найбільш відповідним для цього", — зазначив священник.

Священник додав, що коли він слухає виступи Шевченка в храмах, а також панегірики на його честь з вуст священників, то йому "стає соромно" як за священників, так і за Шевченка.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ Шевченку Олександру Леонідовичу(Олександр Шевченко)кандидату у народні депутати від виборчого округу…

Posted by Юрій Бойко on Tuesday, February 16, 2021

Довідка

Олександр Шевченко – це український підприємець, а також засновник гірськолижного курорту "Буковель". У 2004-2014 роках він був директором цього курорту.

У 2014 році Шевченка двічі обрали народним депутатом по мажоритарному Івано-Франківському виборчому округу №83. Перший раз у травні 2014 року на довиборах, які відбулися одночасно з виборами президента.

Вдруге — під час дочасних виборів у Верховну Раду. Після перемоги спочатку Шевченко був членом фракції "Блок Петра Порошенка", однак у листопаді 2015 року покинув її.

Крім того, Шевченко балотувався в президенти на виборах у 2019 році від партії "УКРОП", де отримав 0,57% голосів виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: