fbpx
Сьогодні
14:04 20 Лют 2021

Порошенко розповів про головне досягнення 2014 року

Фото Reuters

П'ятий президент України Петро Порошенко вважає, що у 2014 році вдалося зруйнувати путінський проєкт "Малоросія".

Про це він написав у своєму Телеграм-каналі.

Як стверджує Порошенко, Путін не очікував такого опору в Україні щодо "російської весни".

"Путін з жахом для себе відкрив, що російськомовні українці на фронті б'ють росіян, захищаючи власну землю, аж ніяк не гірше, ніж україномовні. Він не очікував цього. Він не очікував подій в Харкові, Одесі, Запоріжжі, Дніпрі і побачив, що в нього є валіза без ручки, з якою він не знає що робити", – зазначає Порошенко.

Експрезидент України стверджує, що у планах Путіна було ввести тотальне економічне ембарго, що призвело б до безробіття жителів східних регіонів та повалення влади у Києві. Однак Порошенко переконаний, що цього вдалося уникнути завдяки підписання Угоду про Асоціацію з ЄС.

"Результатом цього було – все що йшло в Росію, впало з майже 30% до 8%. А все, що йшло в Європу, зросло з тих самих 30% до 43%. Європа врятувала Україну економічно. Європа врятувала Україну політично через застосування санкцій. Європа врешті решт врятувала Україну і через механізм безпекової допомоги. Спільно зі Сполученими Штатами Америки", – наголосив Порошенко.

Петро Порошенко переконаний, що це все дуже здивувало Путіна. "І це ще раз продемонструвало, що люди на Майдані віддавали своє життя абсолютно недарма", – підкреслив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: