fbpx
Сьогодні
Фото 13:48 20 Лют 2021

На Говерлі провели молебень за загиблими українцями в російсько-українській війні

Під час сходження на найвищу вершину України учасників "Зимової експедиції Говерла-2021", у якій брали участь військовослужбовці ЗСУ та НАТО, було здійснено молебень за загиблими українськими солдатами та перемогу України у війні.

Як повідомляють у Синодальному управлінні військового духовенства Православної Церкви України, службу проводив протоієрей Дмитро Каран.

Відомо, що ще напередодні сходження 17 лютого о 5 годині ранку в колибі гостинного двору "Серце Карпат", що знаходиться в урочищі Козмещик звершив молебень.

О 13:30 на вершині Говерли учасники "Зимової експедиції Говерла-2021" піднесли молитви до бога за перемогу України у війні та помолились за українських воїнів, які загинули в боях російсько-української війни. Також там підняли прапори учасників експедиції.

Зимова експедиція Говерла-2021

Після сходження, в колибі гостинного двору "Серце Карпат" з благословення митрополита Епіфанія протоієрей Дмитро Каран нагородив полковника Миколу Вікторовича Журавльова медаллю "Святого Архістратига Михаїла", за вагомий внесок у розбудову і зміцнення партнерства і співробітництва України з НАТО та організацію "Зимової експедиції Говерла-2021", і наймолодшу учасницю сходження на Говерлу, володарку більш як 20 спортивних рекордів Ніколь Василівну Князєву медаллю "За жертовність і любов до України".

Зимова експедиція Говерла-2021

Після сходження учасники "Зимової експедиції Говерла-2021" поклали квіти біля ужгородського меморіалу загиблих воїнів російсько-української війни, висловили підтримку родинам загиблих військовослужбовців.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: