fbpx
Сьогодні
10:47 10 Лют 2021

Трамп приховував інформацію про розмови з Путіним, але Байден може отримати їх записи

Фото Reuters

Колишній президент США Дональд Трамп під час свого терміну на посаді глави держави не розкривав усіх деталей своїх розмов із російським президентом Володимиром Путіним.

Про це пише газета Politico.

За даними видання, йдеться про щонайменше десять бесід між лідерами за останні чотири роки.

"Розуміння того, про що говорили вони між собою, може допомогти з'ясувати, чи розкривав Трамп коли-небудь таємну інформацію чи укладав які-небудь угоди з російським лідером, які могли б заскочити зненацька нову адміністрацію", – пише Politico.

Газета зазначає, що тепер, коли Білий дім очолює Джо Байден, "він може сам усе побачити". За словами колишнього члена адміністрації Трампа, Байдену та його команді "не потрібен наш дозвіл для того, щоб побачити ці записи (розмов)".

За словами одного з колишніх членів Ради нацбезпеки США, який нині близький до команди Байдена, "дізнатися про те, що Трамп казав Путину, є пріоритетом національної безпеки".

Видання зазначає, що Трамп під час свого президентства проявляв особливу обережність під час особистих бесід з іноземними лідерами, щоб "уникнути витоків".

Зазначається, що після телефонних розмов Трампа з Путіним "повідомлення про зміст (бесіди) часто спочатку публікував Кремль або ж Трамп у Twitter".

"І хоча телефонні розмови не записувалися, помічники (Трампа) зазвичай слухали розмови й робили замітки", – пише Politico.

Проте колишній радник Трампа, зі свого боку, заявив, що колишній президент США "рідко говорив російському лідерові щось таке, що він не озвучив би раніше публічно".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: