fbpx
Сьогодні
22:32 07 Лют 2021

"Київський метрополітен" зірвав встановлення дефібриляторів на платформах

КП «Київський метрополітен» не реалізував проект ініціативи «РеаніМетро» щодо встановлення дефібриляторів на платформах 19 станцій, який виграв Громадський бюджет-2019.

Про це написав у Facebook киянин Сергій Пасюта.

Керівництво метро затягнуло тендер зі встановлення дефібриляторів на 2020 рік та пізнішого прийняття дефібриляторів у переможця тендеру на кінець грудня.

Метро не прийняло дефібрилятори через начебто відсутність у них сертифікату. У «РеаніМетро» зазначили, що сертифікат не було включено до обов'язкових умов тендеру.

«Перенесення дати підтвердження, суд, дзвінки з погрозами, зрив прийняття товару – всі ці слова не класні, але всі ці події відбулися з нами після виграшу тендеру Прозоро», – йдеться у дописі проекту RHYTHM, постачальника компанії-виробника дефібриляторів.

Пасюта зазначає, що у бюджеті Києва на 2020 рік були гроші на дефібрилятори, але метрополітен так і не зробив за них оплату. Тепер, у новому році, цей бюджет вже втратив чинність. Крім того, обіцяні тренінги з надання першої медичної допомоги для персоналу метро не провели, навіть тендер на них не оголосили. Натомість з усіх елементів громадського проєкту закупили лише аптечки.

На засіданні Громадської бюджетної комісії керівництво метро попросило визнати проєкт виконаним.

У жовтні ТОВ «Медичні індивідуальні оптимальні технології» подало скаргу до Антимонопольного комітету про порушення законодавства у сфері публічних закупівель щодо порушення «Київським метрополітеном» порядку проведення процедури закупівлі дефібриляторів. Скаржник повідомив, що просив зобов'язати метро скасувати рішення про визначення переможця процедури закупівлі. Примітно, що «Медичні індивідуальні оптимальні технології» подали тендер з ціною на 311 тисяч гривень вищою, ніж ТОВ «ДЕФГРУП», яка повинна була встановити дефібрилятори.

Наразі на станціях метро є 52 дефібрилятори, проте вони встановлені в касах підземки.

Раніше повідомлялося, що за програмою – проєктом «Реаніметро», який переміг на Громадському бюджеті, – придбають 19 дефібриляторів. Планували їх розмістити на платформах станцій.

З вересня 2018 року по лютий 2019 в метро померли 15 людей від причин, не пов'язаних із падінням на колії, і це лише з новин у ЗМІ. А до червня 2019-го метро взагалі не вело офіційної статистики смертей у підземці, крім падінь на колії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: