fbpx
Сьогодні
17:31 06 Лют 2021

В Індії ввели іспит на знання корів

Фото: Vice

Уряд Індії ввів щорічний факультативний іспит із дисципліни «Наука про корів». Перший відбудеться 25 лютого в онлайн-форматі. Взяти участь в іспиті запрошують усіх школярів і студентів країни, а також громадян, які бажають перевірити свої знання про корів.

Про це повідомляє журнал Vice з посиланням на представників агентства із захисту великої рогатої худоби Rashtriya Kamdhenu Aayog — організації, заснованої у 2012 році при Міністерстві тваринництва Індії.

За їхніми даними, екзаменаційний тест складається зі ста питань. Він доступний 12-ма регіональними мовами, зокрема хінді та англійською, і буде проводитися за чотирма категоріями за рівнем освіти.

Агентство також опублікувало 54-сторінкову методичку, в якій знайшли твердження, що не мають наукових доказів. Наприклад, матеріал містить відомості на кшталт «молоко корів індійських порід містить частинки золота» або «землетруси відбуваються через забій корів».

Дискусії на тлі іспиту

Після того, як про це написали ЗМІ, міністерство оновило документ. Однак і цього разу не обійшлося без неперевіреної інформації. Наприклад, тепер у довідковому матеріалі стверджується, що індійські корови «поглинають сонячну енергію за допомогою горбів», а їхній гній кращий за інший, тому що він «є антисептиком і має профілактичні властивості».

Чиновники з міністерства запевняють, що тест покликаний лише зацікавити людей щодо корів. Водночас опозиціонери наголошують, що за допомогою іспиту націоналістичний уряд країни хоче «політизувати священну тварину».

Увага до корів

Індія почала активно захищати корів з 2014 року, коли до влади прийшов прем'єр-міністр Нарендра Моді, чия партія «Бхаратія Джаната» тісно пов'язана з консервативними індуїстськими націоналістами. Дев'ятнадцять штатів Індії заборонили забій та експорт корів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: