fbpx
Сьогодні
09:48 04 Лют 2021

Кулеба пояснив, чому Україна поновила імпорт електроенергії з Росії

English version here

Українська електросистема фізично приєднана до російської і білоруської електросистем з радянських часів, а тому в разі критичних ситуацій вимушена імпортувати електроенергію звідти.

Про це заявив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Велика політика".

"В критичних ситуаціях з точки зору забезпечення електроенергією відбуваються вимушені тимчасові закупівлі електроенергії у тих, до кого ти приєднаний", – зазначив Кулеба.

Міністр зазначив, що зараз стратегія України включає повний перехід від російської системи до системи Євросоюзу. Проте це можуть зробити не раніше 2023 року.

"Потрібно пройти технологічний шлях, потрібно привести свою систему у відповідність з європейськими стандартами. Мої колеги з Міністерства енергетики рухаються цим шляхом. Наскільки мені відомо, це (2023 рік – ред.) ранній термін, коли можна підготувати свою систему до переходу на роботу за європейськими стандартами", – додав він.

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року в Україні було відновлено імпорт російської електроенергії.

Компанія "Укренерго" заявила, що не має підстав обмежувати імпорт/експорт електроенергії, в тому числі тієї, імпорт якої був відновлений 1 лютого 2021 року з Росії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: