fbpx
Сьогодні
22:26 03 Лют 2021

"У нас гібридна війна": Арахамія пояснив блокування телеканалів Медведчука

Фото: Рубрика

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) мала всі необхідні підстави, щоб запровадити санкції проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

"Рішення ухвалив РНБО, там 19 членів, 17 одноголосно проголосували "за". Це політико-правове рішення, і я можу говорити тільки про політичну частину. У нас війна на фронті, Росія як країна-агресор, це позначено вже в сотнях документів, які ухвалювали Верховна Рада, Кабінет міністрів. Війна відбувається у гібридний спосіб, при якому 10% – це військові дії, 90% – інформаційні", – заявив нардеп.

Арахамія нагадав, що раніше СБУ "затримала групу осіб, які керували анонімними телеграм-каналами, які отримують вказівки і премії з Росії, і робили дезинформаційні атаки".

"Українські спецслужби надали достатньо інформації членам РНБО, які взяли це до уваги і запровадили санкції", – підкреслив він.

Як повідомлялося, Зеленський на 5 років ввів санкції проти соратника Медведчука Козака та його телеканалів. Це рішення Зеленський назвав важким.

Телеканали заявили про "намір боротися за своє право мовити для українців і бути в ефірі".

Окрім того, РНБО своїм рішенням заблокувала компанію, на яку зареєстровано 7 приватних бортів, включаючи і особистий літак Козака.

У відповідь ОПЗЖ заявила, що розпочинає процедуру імпічменту щодо Зеленського.

"Українська Правда" із посиланням на власні джерела повідомила, що СБУ та РНБО знайшли докази фінансування 112, ZIK і NewsOne з ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: