fbpx
Сьогодні
18:26 29 Січ 2021

Зеленський провів розмову з делегацією компанії Stadler Rail AG щодо модернізації українського транспорту

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією швейцарської компанії Stadler Rail AG. На ній було обговорено перспективи співпраці з компанією в частині модернізації рухомого складу української залізниці, приміського та міського рейкового транспорту.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Володимир Зеленський поінформував співрозмовника про проєкти розвитку транспортної інфраструктури України, а також наголосив на важливості залучення іноземних технологій та капіталу до їхньої реалізації.

Володимир Зеленський зауважив, що торік було побудовано 4 тис. км доріг та близько 150 мостових переходів.

"Цього року в нас плани більш амбітні – ми хочемо збільшити цю кількість у півтора раза. Але ще додаємо інший пріоритетний напрям – аеропорти та залізничні шляхи", – розповів Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський

Володимир Зеленський запевнив у готовності сприяти іноземним інвесторам, однак водночас підкреслив, що Україна має і власних виробників транспорту. Тому принциповою умовою співпраці з іноземними компаніями є максимальна локалізація виробництва на території України.

Петер Шпулер, співвласник компанії, висловив зацікавленість у роботі компанії на українському ринку та створенні спільних з українськими партнерами виробництв.

Петер Шпулер

Довідка

Компанія Stadler Rail AG є одним зі світових лідерів з виробництва рухомого складу для колійних доріг – трамваїв, потягів метро, приміських та швидкісних поїздів, залізничних і маневрових локомотивів, а також пасажирських вагонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: