fbpx
Сьогодні
12:00 29 Січ 2021

"Окремі депутати дуже швидко "перефарбовуються", - Зеленський висловився щодо закону про референдум

English version here

Прийнятий Верховною Радою закон «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» надає можливість усім громадянам України ухвалювати важливі рішення щодо життєдіяльності країни. А політики втрачають частину впливу, тому критикують цей закон.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму влозі.

«Якщо помітили, то це вже певна закономірність: якщо суспільство щось підтримує, а політики проти – значить, у політиків щось хочуть забрати. Так було, коли ми скасували депутатську недоторканність, так сталося й тепер. Для декого це катастрофа, бо тепер важливі рішення зможуть приймати не вони, а всі громадяни України на референдумі», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що ухвалення закону про референдум було серед пунктів його передвиборчої програми. «Ми це обіцяли – ми це зробили. Мої вітання народу України, мої співчуття окремим партіям».

Президент додав, що деякі депутати висловлювалися проти цього закону, однак нині змінили свою позицію.

Він назвав намір лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко провести референдум "політичним перевзуванням", яким ця партія займається уже 20 років.

"Кажуть, що найшвидша істота на планеті – це гепард. Насправді це не так – це окремі депутати і швидкість, з якою вони перефарбовуються. Спочатку вони були категорично проти референдуму, але – бац! Вуаля! – і тепер вже ініціюють референдум з 5 питань чи зі скількох там. Думаю, мем фейспалм можна зробити офіційним логотипом цієї політичної сили. І слоган "20 років на ринку перевзувань!".

Зеленський висловив сподівання, що в майбутньому народних обранців, які швидко «перевзуваються», буде менше.

«І взагалі, що депутатів буде менше: не 450, а 300. Цей закон, до речі, на черзі, ми також це обіцяли й повинні це зробити. До речі, щоб депутатів стало 300, потрібно 300 голосів», – сказав він.

«Цікаво, хто приєднається до фракції «Слуга Народу», щоб це рішення стало можливим?» – запитав президент і закликав громадян уважно стежити за поіменним голосуванням за цей закон.

Повідомлялося, що 27 січня Юлія Тимошенко у Верховній Раді заявила, що "Батьківщина" хоче ініціювати проведення референдумів з п'яти питань (щодо українського газу і атомної електроенергії, продажу сільськогосподарської землі; продажу стратегічної власності (газогін, залізниця, Укрпошта тощо); легалізації медичної марихуани і грального бізнесу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: