fbpx
Сьогодні
18:59 27 Січ 2021

Степанов пояснив, як вакцина від коронавірусу потраплятиме в Україну

Фото France 24

27 січня Кабінет міністрів затвердив договори керованого доступу, за якими можна буде закуповувати вакцину проти коронавірусу та інші ліки без додаткових законодавчих перешкод.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24" пояснив, як діє механізм таких закупівель.

"Що таке договори керованого доступу? Це той інструментарій, який ми хочемо використовувати в Україні, він передбачає доступ до інноваційних ліків. Наприклад, є нові ліки, які з'являються в світі для лікування онкологічних захворювань або орфанних захворювань, які коштують досить дорого. І компанії, як тільки виводять ці ліки на ринок, вони під патентами, готові укладати конфіденційні договори, щоб завести свої ліки на той чи інший ринок з відповідними знижками. Але щоб ці договори обов'язково були конфіденційними", – сказав міністр.

Степанов послався на світову практику.

"Це той інструментарій, який використовують Франція, Німеччина, Бельгія, США, Великобританія. Ми розробили ці нормативні документи, сьогодні наш законопроєкт був проголосований на уряді, також було проголосовано постанову, якою це регламентується. Все це виключно на основі медичних технологій, це серйозний процес, який ми ведемо кілька місяців. І в тому числі в ці інноваційні ліки в майбутньому можуть потрапити, наприклад, імунобіологічні препарати, до яких відноситься і вакцина. Але перш за все це належить до дорогих ліків", – сказав Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: