fbpx
Сьогодні
10:11 25 Січ 2021

МОЗ хоче повернутися до системи адаптивного карантину

Міністерство охорони здоров'я має намір повернутися до системи адаптивного карантину в Україні, коли обмеження застосовують до регіону, де фіксують спалахи захворюваності.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу.

"Протягом цього тижня ми проаналізуємо епідситуацію в регіонах і хочемо повернутися до адаптивного карантину", – сказав він.

Степанов додав, що жорсткі карантинні обмеження вже показують результат і дадуть його в майбутньому.

"Ми вважаємо, що ці карантинні обмеження поліпшать ситуацію в майбутньому. Цей етап карантинних обмежень також дасть результат, як і карантин вихідного дня", – сказав він.

За словами міністра, за минулий тиждень в Україні виявили 30,612 тис. випадків захворюваності, що майже на 14 тис. менше, ніж попереднього тижня.

"За минулий тиждень виявлено 30 612 випадків захворювання на коронавірусну хворобу – це майже на 14 тисяч менше, ніж було позаминулого тижня. … На минулому тижні госпіталізовано 11 630 осіб – це менше, ніж на позаминулому тижні, коли було 13 555 пацієнтів, яких було госпіталізовано", – сказав Степанов.

Він додав, що зберігається тенденція, коли кількість виписаних із лікарень пацієнтів більша за кількість госпіталізованих.

За даними глави МОЗ, минулого тижня проведено 144 280 тестувань методом ПЛР, а також 20 206 досліджень на виявлення антигена так званими швидкими тестами, які є у сімейних лікарів.

Степанов нагадав, що первинна ланка меддопомоги була забезпечена майже 1,5 млн таких тестів, а потужності лабораторій МОЗ дають змогу проводити близько 75 тисяч ПЛР-тестів на добу.

Міністр наголосив, що тестування на коронавірус можуть пройти люди з ознаками респіраторного захворювання та особи, які були у контакті з хворим на COVID-19.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: