fbpx
Сьогодні
11:03 24 Січ 2021

Гончаренко лобіював в'їзд російських артистів, що підтримували окупацію Криму, - Схеми

В лютому 2020-го народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко написав депутатське звернення до СБУ та Держприкордонслужби, у якому попросив надати офіційну інформацію про відсутність заборони на в'їзд в Україну вісьмом артистам із Росії.

Про це повідомили журналісти "Схеми: корупція в деталях".

За словами журналістів, Гончаренко клопотав щодо Йосипа Райхельгауза – засновника і художнього керівника "Московського театру "Школа сучасної п'єси", який родом з Одеси. Олексій Гончаренко переконував, що Райхельгауз ніколи не підтримував анексію Криму, однак журналісти знайшли його інтерв'ю за 2014 рік, у якому артист у якому він радів з приводу окупації Криму та прямо заявляв, що "Крым наш".

Однак, крім Рейхельгауза у списку є ще 7 інших російських артистів. "Серед інших, нардеп згадує російську акторку Ірину Алфьорову, яка станом на сьогодні перебуває в "Переліку осіб Мінкультури, які створюють загрозу нацбезпеці". Російського актора Юрія Чернова, який зіграв у фільмі "Крим" – що, за даними російських медіа, був знятий за підтримки Міністерства оборони РФ. І ще одного російського артиста Марата Башарова – який, за даними ЗМІ, відвідував Крим вже після його анексії Росією", – наголошують в "Схемах".

Гончаренко щодо цього у коментарі сказав наступне: "Я запитую СБУ і Державну прикордонну службу, ці люди конкретно були помічені в антиукраїнській діяльності чи ні? Якщо вони були помічені – їм немає чого робити в Україні. Якщо вони не були помічені в антиукраїнській діяльності – ласкаво просимо, приїжджайте і давайте обмінюватися культурою".

Ірина Геращенко, співголова "Європейської Солідарності", щодо цієї ситуації заявила, що це питання буде обговорене у фракції й будуть певні висновки з цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: