fbpx
Сьогодні
22:29 23 Січ 2021

На Черкащині з'явилися класи, де дітей навчають сортувати й переробляти сміття

Фото: pexels.com

У місті Сміла (Черкаська область) у двох школах створили класи, де учнів навчають сортувати й переробляти сміття.

Екокласи організував Молодіжний простір "Всі свої" міського центру соцслужб, передає greenpost.ua.

Заняття проводять після уроків, а відвідувати їх школярі можуть за бажанням.

У Смілянській школі №7 створення екокласів ініціювали дві старшокласниці, яким допомогла вчителька Ольга Мельник, яка збереженням довкілля переймається не один рік. «Розповідаємо про види пакувань, знаючи які можна правильно сортувати сміття, – зауважила Ольга Мельник. – Всі позначки і абревіатури треба вміти «читати» для роздільного збору вторинної сировини».

Ініціатори вважають, що основні принципи поводження з відходами, компостування та сортування сміття знадобляться кожному. «Хочемо зробити Смілу чистішою, а час проведений у школі – цікавішим», – розповіла одна з дівчат Анна Яременко. – Такий екоклас буде більш зрозуміліше пояснювати біологію, хімію, але це все ж таки буде відрізнятися від того, що нам дають у школі, тобто там будуть формули з хімії, але й інформація про переробку, як правильно це робити».

Збереженню довкілля поки що навчатимуть восьмикласників. Зараз відвідувати заняття зголосилися 15-ро дітей, розповіла директорка закладу Мар'яна Криворучко.

"Це не просто одноразова акція по збору макулатури, обговорюємо, які є види маркування, де його сортують, що не сортують, – розповідає фахівець Молодіжного простору "Всі свої" Євген Матвеєнко. – У нас є особистий чат, де учні отримують певне домашнє завдання, яке повинні виконати, до ініціатив дітей долучаються батьки та такими чином підвищуємо екокультуру".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: