fbpx
Сьогодні
20:25 22 Січ 2021

Зеленський провів розмову з наступником Меркель

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новообраним головою Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС), прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

"Глава держави став першим лідером, який переговорив з новим очільником ХДС одразу після підтвердження результатів виборів у партії", – йдеться у повідомленні.

Армін Лашет висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 15 осіб у пожежі в Харкові.

Новий лідер ХДС наголосив, що Україна може покладатися на спадкоємність політики Німеччини. Володимир Зеленський висловив щиру подяку за це й зауважив, що це дуже важливо для українців, особливо в питанні досягнення миру на Донбасі.

"Ми високо цінуємо, що завдяки саме ХДС у чинній коаліційній угоді із соціал-демократами було закріплено домовленість про потужну підтримку України у проведенні реформ та досягненні миру. Розраховуємо, що за вашої підтримки і в наступному коаліційному договорі за підсумками майбутніх виборів до Бундестагу ця традиція буде продовжена", – зазначив глава держави.

Було обговорено можливість закріплення в майбутній коаліційній угоді європейської перспективи України.

"Сподіваємося також, що формулювання про підтримку України та її євроінтеграційного курсу матимуть ще більш амбіційний характер, включаючи закріплення європейської перспективи України", – сказав Володимир Зеленський.

Співрозмовники домовилися розвивати потенціал співпраці між Україною та федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія.

"Північний Рейн-Вестфалія – найпотужніша в економічному плані федеральна земля Німеччини. Тому особливо радий активному розвитку співробітництва між Україною та очолюваною вами федеральною землею", – зазначив президент.

Глава держави запросив Арміна Лашета здійснити візит в Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: