fbpx
Сьогодні
19:52 22 Січ 2021

У Росії домоглися видалення відео у YouTube і TikTok, на яких молодь підтримувала Навального

Роскомнадзор домігся видалення 35% відео у TikTok та 50% відео у YouTube, на яких містилися заклики до протестів у зв'язку з арештом російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише Reuters.

Не вражені офіційними попередженнями проти мітингів, молоді росіяни розмістили відеоролики, в яких підтримують Навального та критикують Путіна.

"Повага школярам, ​​які, на думку мого адвоката,"завдали хаосу у TikTok", – сказав Навальний у повідомленні, переданому його адвокатом.

Російські слідчі заявили, що порушили кримінальну справу за фактом спроби змусити неповнолітніх вчинити незаконні дії, які можуть загрожувати їх безпеці.

Посилаючись на ризики COVID-19, вони заявили, що масові публічні заходи, заборонені в Москві через пандемію, є реальним ризиком для їх здоров'я.

Роскомнадзор, який погрожував штрафувати соціальні платформи за вміст, пов'язаний з протестами, заявив, що TikTok до п'ятниці видалив 38% повідомлень, які він визнав незаконними. Однак він додав, що нові заклики до росіян виходити на вулиці все ще з'являються. Також Роскомнадзор заявив, що YouTube видалив 50% публікацій, за якими регулятор закликав неповнолітніх протестувати, а Instagram видалив 17% цих повідомлень.

Кремль заявив, що заходи, вжиті Роскомнадзором, були "абсолютно виправданими".

Учні по всій Росії розмістили відео, на яких вони знімають портрети Путіна, що висять на стінах класів, і обмінюють їх на фотографії усміхненого Навального.

Інші користувачі пропонують жартівливі практичні поради щодо того, як уникнути арешту на протестах, наприклад, вдавати американський акцент, щоб прикинутися іноземним туристом.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся "суд" над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв'язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу "Північний потік -2".

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: