fbpx
Сьогодні
20:03 19 Січ 2021

Правовий комітет ПАРЄ проголосував за термінові дебати по справі отруєння Навального

За термінові вибори 20 проголосувало "за", 2 "проти". Російська сторона була відсутня.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Телеграмі.

У ПАРЄ сьогодні на засіданні правового комітету пройшли онлайн-слухання у справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Доповідач, французький депутат Жак Мер, а також детектив Bellingcat Христо Грозєв відзначили, що найімовірнішими виконавцями отруєння є співробітники ФСБ, а росіяни жодним чином не сприяють розслідуванню. Литовський депутат Емануеліс Зінгеріс відзначив, що можливість вести діалог з Росією стала свого часу головним аргументом в дискусії про те, чи варто повертати російську делегацію, яка так і не виконала жодних умов від ПАРЄ.

Голова російської делегації Петро Толстий підготував лист, в якому він повідомляє, що росіяни не братимуть участі в жодному засіданні, присвяченому справі отруєння Навального. Отруєння Навального Толстой називає "інцидентом", водночас звинувачуючи ПАРЄ у "антиросійському сегменті".

Версію про отруєння російська делегація назвала надуманою і претензійною, тому вони відмовляються приймати участь в засіданнях правового комітету ПАРЄ.

За словами Гончаренка, з огляду на результати голосування, в рамках зимової сесії ПАРЄ, яка розпочнеться 25 січня, відбудуться термінові слухання по отруєння Навального. Водночас Жак Мер збирається відправитися в Росію, для того, щоб поспілкуватися з російською владою.

Нагадаємо, наразі Олексій Навальний перебуває в СІЗО.

Як повідомлялось, Навальний 17 січня був затриманий одразу після прибуття літаком до Москви з Берліна, де лікувався і проходив курс реабілітації після отруєння його речовиною групи "Новичок" наприкінці серпня минулого року.

Літак авіакомпанії "Перемога", на борту якого перебував російський опозиційний політик Олексій Навальний з дружиною, замість планового прильоту до "Внуково" приземлився в московському аеропорту "Шереметьєво".

У "Внуково" ОМОН витіснив людей на вулицю, а після почав затримання. Його брата Олега Навального та активіста Костянтина Котова затримали в будівлі аеропорту. Були й інші затримані.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: