fbpx
Сьогодні
17:12 17 Січ 2021

Лапутіна заявила, що на власні очі бачила російський спецназ у Святогірській Лаврі

фото: РБК

Голова Міністерства у справах ветеранів, генерал-майорка Служби безпеки України Юлія Лапутіна на початку війни з РФ особисто бачила російських військових на території Свято-Успенської Святогірської лаври, якою користується Українська православна церква Московського патріархату.

Про це вона сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами Лапутіної, попри те, що в Україні церква відокремлена від держави, Росія "навіть на доктринальному рівні позиціонує Церкву як елемент м'якої сили, яка змінює поведінку населення тієї держави, де вона розташована, в інтересах Росії".

"Про Святогірську лавру можна багато чого розповідати, але я сама туди виїжджала, ще коли була в окупованій Донеччині. І я на власні очі бачила там російських спецслужбовців. Скажемо так, спецпризначенців", – сказала Лапутіна.

За її словами, про це українські військові доповіли в штаб Антитерористичної операції, але їй невідомо, які рішення ухвалювало командування.

"Які рішення ухвалювалися – я не знаю. Але так було. З російською зброєю, з радіостанціями, з перемовинами з підрозділами, які знаходилися поблизу кордону з Україною із російської сторони. Це те, що ми бачили на власні очі", – зазначила міністерка.

Вона додала, що щодо деяких громадян, які "мають відношення до відповідного релігійного напряму та вчиняли дії на шкоду безпеці України", вже є судові рішення про притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Також Лапутіна заявила, що розвідка доповідала всім президентам України про загрозу агресії РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: