fbpx
Сьогодні
16:25 15 Січ 2021

Депутати пропонують закріпити обов'язкову пряму трансляцію засідань місцевих рад, Ради і комітетів

Фото Getty Images

Група народних депутатів із різних фракцій зареєструвала у Верховній Раді законопроект щодо обов'язковості відеотрансляції засідань місцевих рад, Верховної Ради та комітетів.

Текст проекту закону №4582 розміщено на сайті парламенту.

Головною метою законопроекту є забезпечення громадянам можливості дивитися відеотрансляції засідань місцевих рад, ВР та її комітетів, зокрема в режимі реального часу.

Закон "Про місцеве самоврядування в Україні" автори документа пропонують, зокрема, доповнити нормами про обов'язкову відеотрансляцію всіх пленарних засідань місцевих рад, а також про розміщення на офіційному сайті ради протоколів і відеозаписів засідань.

Окрім того, пропонується доповнити закон нормою про право присутніх на пленарних засіданнях і засіданнях постійних комісій місцевих рад здійснювати звукозапис, кіно-, фото- і відеозйомку, трансляцію засідань по радіо і телебаченню, онлайн-трансляцію в інтернеті або інших мережах передачі даних у такий спосіб, що не заважає проведенню засідань.

Згідно з текстом законопроекту, відповідні норми зможуть почати діяти через шість місяців після набуття ними чинності.

Водночас зміни до закону "Про комітети Верховної Ради України" передбачають, що комітети будуть зобов'язані здійснювати пряму відеотрансляцію своїх засідань і слухань, за винятком закритих, на своїх веб-сторінках на офіційному сайті ВР. При цьому відеозаписи відповідних трансляцій зберігатимуться і розміщуватимуться у вільному доступі на сайті парламенту безстроково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: