fbpx
Сьогодні
14:46 12 Січ 2021

Зеленський і Санду обговорили ситуацію на Придністров'ї та Донбасі

Україна підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Позиція щодо Придністров'я лишається незмінною, запевнив президент Володимир Зеленський у заяві після підписання з президентом Молдови Майєю Санду двосторонніх документів.

Захід відбувався без участі ЗМІ, транслювався наживо на сторінці президента у Фейсбуці.

"Сьогодні ми обговорили ситуацію у Придністровському регіоні Молдови та обмінялися думками щодо наших подальших кроків щодо Придністров'я, зокрема враховуючи посередницьку роль України у форматі "5+2".

Вкотре хочу підкреслити, що позиція України стосовно Придністровського врегулювання є незмінною: ми твердо підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова у межах її міжнародно визнаних кордонів", – підкреслив Зеленський.

Зеленський також детально ознайомив Майю Санду з актуальною ситуацією на Донбасі та кроками, що здійснюються задля мирного врегулювання.

«Це дуже непростий і дуже тривалий процес. Учора, на превеликий жаль, ми зазнали однієї бойової втрати – це наш старший солдат Олег Віталійович Андрієнко. Я хочу висловити щирі співчуття його родині, близьким та бойовим побратимам», – сказав президент.

Майя Санду зазначила, що вони з Зеленським ґрунтовно обговорили питання безпеки, зосередилися на викликах та загрозах, що впливають як на національну, так і на регіональну безпеку.

«У цьому контексті ми знову підтвердили нашу взаємну та тверду підтримку мирного вирішення конфліктів, заснованого на повазі суверенітету та територіальної цілісності наших держав у межах міжнародно визнаних кордонів», – сказала Санду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: