fbpx
Сьогодні
16:31 08 Січ 2021

Шмигаль попросив Єврокомісію допомогти Україні з отриманням вакцини

English version here

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дійсно звернувся до Європейської комісії з проханням допомогти Україні з отриманням вакцини від коронавірусу.

Про це в коментарі "Європейській правді" сказала прессекретар Шмигаля Ольга Куришко.

"Дійсно прем'єр-міністр звернувся до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн з офіційним листом, щодо сприяння ранньому доступу українців до вакцинації. Мова йде про отримання Україною вакцини раніше березня, коли очікуються перші партії вакцин в рамках програми COVAX", – сказала Куришко.

Раніше інформацію про лист Шмигаля до Брюсселя повідомила Радіо Свобода.

«Поточна ситуація свідчить, що ми зможемо отримати вакцину від Фонду COVAX та в рамках двосторонніх договорів з виробниками не раніше березня 2021 року, тобто пізніше, ніж ми це зможемо собі дозволити. Такий підхід може призвести до певної ізоляції України щодо країн ЄС, зокрема тих, кордони яких межують з Україною. У зв'язку з цим ми потребуємо більш тісної взаємодії з ЄС та сприяння ранньому доступу громадян України до вакцинації», – йдеться в листі Шмигаля, який є в розпорядженні Радіо Свобода.

За його словами, така взаємодія стане важливим сигналом європейської солідарності «для нашого населення, наших друзів та опонентів».

«З метою координації можливої передачі вакцини від ЄС та інших наших партнерів ми утворили Спільну переговорну групу, інформацію про склад якої буде передано дипломатичними каналами. У цьому контексті пропоную, щоб представники зазначеної групи, відповідних інституцій ЄС та держав-членів невідкладно провели переговори для планування можливих наступних кроків. Це дозволить Українській стороні забезпечити необхідний рівень готовності», – заявив Шмигаль.

Як повідомлялося, згідно з програмою COVAX, Україна має отримати 8-16 мільйонів доз вакцини від COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: