fbpx
Сьогодні
10:42 07 Січ 2021

Акаунт Трампа у Twitter і Facebook було заблоковано після штурму Капітолію

Фото Reuters

Соціальні мережі Twitter і Facebook тимчасово заблокували акаунти чинного президента США Дональда Трампа після заворушень у Вашингтоні і штурму Конгресу США.

Про це повідомляє The New York Times.

Трамп тимчасово не може публікувати повідомлення для більш ніж 88 млн фоловерів у Twitter і 35 млн фоловерів у Facebook.

В адміністрації Twitter пояснили тимчасове блокування тим, що повідомлення Трампа несуть загрозу насильства.

Так, напередодні акцій протесту у Вашингтоні і штурму Конгресу 6 січня Трамп публікував низку повідомлень у Twitter, закликаючи прихильників вийти на вулиці, анонсуючи велику акцію протесту, і поширював дезінформацію про нібито "шахрайство" на президентських виборах.

У Twitter повідомили, що обліковий запис Трампа буде заблокований протягом 12 годин. Заборона може бути продовжена, якщо не будуть видалені кілька його твітів, в яких заперечувалися результати виборів (і які могли спровокувати насильство).

"Через безпрецедентну і триваючу насильницьку ситуацію в Вашингтоні, округ Колумбія, ми вимагаємо видалити три твіти @realDonaldTrump, опубліковані раніше сьогодні, в зв'язку з неодноразовими і серйозними порушеннями нашої політики громадянської етики. Це означає, що акаунт @realDonaldTrump буде заблокований на 12 годин. Якщо твіти не будуть видалені, обліковий запис залишиться заблокованим", – сказано в повідомленні.

"Майбутні порушення правил Twitter… призведуть до безповоротного блокування аккаунта @realDonaldTrump", – уточнили в адміністрації соцмережі.

Трохи пізніше адміністрація Facebook повідомила, що заблокувала будь-яку активність в акаунті Трампа в цій соцмережі і в Instagram на добу (24 години).

"Ми оцінили два порушення нашої політики сторінкою президента Трампа, вони призведуть до 24-годинного блокування функцій", – повідомили в Facebook, уточнивши, що Трамп втратить можливість публікувати повідомлення протягом цього часу.

Як зазначає The New York Times, такі дії стали наслідком потоку критики на адресу соціальних мереж за те, що вони були рупором для Трампа в поширенні дезінформації про вибори.

Після поразки Трамп використовував соцмережі, щоб оскаржити результати виборів і називати їх "шахрайськими".

Twitter і Facebook маркували подібні повідомлення як суперечливі, але не видаляли їх.

Нагадаємо, раніше, 6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу США, де влаштували погром.

В Капітолії того дня почалося засідання Конгресу, де повинні були підрахувати голоси колегії вибірників і затвердити обраного президента – демократа Джо Байдена. Однак у зв'язку із запереченнями республіканців засідання Конгресу було перерване.

Водночас Трамп заявив, що не визнає свою поразку на президентських виборах і "ніколи не здасться".

Як повідомлялося, Байден відреагував на заворушення в Капітолії, а Трамп записав звернення до своїх прихильників.

Поліція змогла зачистити Капітолій, а в результаті сутичок постраждало понад 30 осіб, а ще 4 було убито.

Опісля цього Конгрес США відновив роботу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: