fbpx
Сьогодні
17:10 05 Січ 2021

Шторм перетворив найпопулярніший пляж Балі на звалище пластику: фото

На знаменитий пляж Кута на острові Балі після шторму 1 січня винесло 30 тонн сміття. Перші дні нового року місцеві жителі провели за прибиранням. Довелося залучати військових та поліцію

Про це повідомляє CNN.

"Близько 70% морського сміття – це пластикові відходи", – говорить полковник Маді Махапарта з регіонального військового командування Удаю.

За словами голови Управління по навколишньому середовищу Бадунга Ваяна Пуджі, пластиковий та іншої морської сміття змиває на пляж Кути щороку в сезон дощів.

шторм пластик бали

шторм пластик бали

шторм пластик бали

шторм пластик бали

Жителі району Бадунг на індонезійському острові очистили пляж від 30 тонн морського сміття. Повідомляється, що сміття завантажували в вантажівки і вивозили на звалище.

Забруднення пластиком – серйозна проблема в Індонезії. У листопаді 2018 року поблизу острова Капота в національному парку Вакатобі, недалеко від Сулавесі, був виявлений мертвий кит з шістьма кілограмами пластикових відходів в шлунку.

У квітні уряд Індонезії запустило план зі значного скорочення кількості пластикових відходів в країні. Також планується скоротити їхню кількість в океані до 2025 року і позбутися від забруднення пластиком до 2040 року.

Хоча пляж Кута стикається з цією проблемою щороку, на відміну від минулих років, в даний час набагато менше мандрівників можуть побачити це. Як і багато популярні напрямки, Балі сильно постраждав від пандемії і залишається закритим для іноземних туристів.

Під час інтерв'ю в серпні 2020 року Тьокорда Ока Артха Ардана Сукаваті, віце-губернатор Балі і колишній голова асоціації готелів і ресторанів острова, сказав, що відкриття нового сезону має вирішальне значення для економіки острова.

Фото ЕРА, АР

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: