fbpx
Сьогодні
11:29 31 Гру 2020

Україна отримає китайську вакцину упродовж місяця після реєстрації

English version here

Україна отримає вакцину виробництва китайської компанії Sinovac Biotech упродовж 30 днів після реєстрації.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час пресбрифінгу в Києві в четвер.

"Завдяки постачанню вакцини від компанії Sinovac Biotech ми отримаємо 1,913 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби. Під час першого постачання в Україну прибуде 700 тис. доз, їх ми отримаємо впродовж 30 днів після реєстрації вакцини або в країні-виробнику, або в інших країнах (США, Велика Британія, ЄС, Бразилія та ін.)", – сказав він.

"Компанія має 7 січня оприлюднити результати клінічних досліджень у Бразилії. Передбачено, що вакцина повинна мати ефективність щонайменше 70%. Переговори з виробником тривали з вересня 2020 року. Договір підписало українське фармпідприємство "Лекхім", – додав міністр.

За словами Степанова, третю фазу клінічних випробувань провели у Бразилії (13,06 тис. добровольців), в Індонезії (1,6 тис. пацієнтів) і Туреччині (1,325 тис.). Ефективність в Індонезії становить 97%, у Туреччині – 91%. За рекомендацією FDA, ефективність вакцин проти COVID-19 має перевищувати 50%.

Міністр додав, що всі вакцини, які закуповуються держкоштом, будуть безкоштовними для всіх громадян України.

Окрім цього, глава Мінохорони здоров'я додав, що відомство перебуває на фінальній стадії підписання договорів з іншими компаніями-виробниками вакцин, а також має намір збільшити кількість вакцин, які постачають в Україну в рамках ініціативи COVAX.

Нагадаємо, Україна збирається закупити 1,9 млн доз китайської вакцини проти COVID-19.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: