fbpx
Сьогодні
19:04 30 Гру 2020

У Зеленського прокоментували заяви Секретаріату КСУ

Фото: УНІАН

В Офісі Президента прокоментували останні заяви Секретаріату Конституційного Суду (КСУ).

Про це пише Офіс Президента. 

"Закон України "Про Конституційний Суд України", Регламент Конституційного Суду України, Положення про офіційний веб-сайт Конституційного Суду України чітко визначають, яка інформація може бути розміщена на сайті КСУ.

Ні вказаними вище, ні жодним іншим чинним нормативно-правовим актом України не передбачено можливості розміщення на офіційному сайті Конституційного Суду повідомлення правового департаменту Секретаріату КСУ, невідомо ким підготовленого та такого, що за своїм змістом є присвоєнням повноважень Конституційного Суду правовим департаментом.

Розміщення таких "висновків" та "роз'яснень" на офіційному сайті Суду має на меті свідоме введення в оману суспільства та ЗМІ щодо правової позиції КСУ. Відповідно, будь-які "заяви", "роз'яснення" та "висновки", розміщені на сайті Суду, щодо яких КСУ не ухвалював рішень, є юридично нікчемними, а посадові особи, які дали розпорядження на їхнє розміщення, мають бути притягнуті до юридичної, серед іншого – кримінальної відповідальності за привласнення повноважень Конституційного Суду", – йдеться у повідомленні.

Щодо останніх заяв Секретаріату Конституційного Суду.Закон України «Про Конституційний Суд України», Регламент…

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, December 30, 2020

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: