fbpx
Сьогодні
19:40 29 Гру 2020

Аваков видав книгу про події 2014 року

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков видав книгу про події в Харкові у 2014 році, в якій містяться розмови сепаратистів та матеріали розвідки.

Про це він сам повідомив у Фейсбуці.

"Книга писалася довго і важко – бо я хотів не просто розповісти історію першої перемоги в гібридній війні, не тільки передати настрій, нерв тих місяців, днів і годин, а й осмислити події в Харкові в контексті загальної ситуації в країні, проаналізувати складні зовні й внутрішньополітичні процеси в Україні та навколо неї.

Я розповідаю свою історію – так, як бачив і переживав її, як харків'янин і як міністр внутрішніх справ, тоді тільки-тільки прийшов на руїни правоохоронної системи.

Замість зі мною свої історії розповідають мої співавтори – харків'яни, які брали участь в тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю.

У книзі збережена пряма мова наших героїв без цензури й редактури, з усіма живими емоціями та часом нелітературними виразами – тому що справжня, справжня історія виглядає саме так", – розповідає міністр.

Він також повідомив, що в книзі багато документів – від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки й аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих в рамках оперативних заходів – на їх публікацію я отримав спеціальний дозвіл слідства.

У книзі Аваков опублікував "План щодо Харкова й області" – електронне листування кураторів "російської весни", в якій детально, аж до геометок, розроблений план окупації Слобожанщини. 28 сторінок по всій формі військової стратегії: захоплення систем комунікацій, вузлів зв'язку, стратегічних об'єктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна компанія і пропаганда, залучення колаборантів, і в підсумку – створення "ХНР".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: