fbpx
Сьогодні
17:46 26 Гру 2020

В Україні відреагували на скандальну заяву Лукашенка

Фото Reuters

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розповідає "казки" про контрабанду зброї з України, щоб відвернути увагу від ситуації всередині своєї держави. Подібні його заяви ніколи раніше не підтверджувалися.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, коментуючи нещодавню гучну заяву Лукашенка.

На запитання, чому Білорусь намагається маніпулювати темою контрабанди зброї з України, речник Держприкордонслужби відповів:

"Найімовірніше, такими заявами вони хочуть відвернути увагу від внутрішньої ситуації у своїй країні. На моїй пам'яті щонайменше три заяви були зроблені в подібному ключі саме Лукашенком. Але в жодному випадку не було отримано підтвердження таким словам. Натомість ми спостерігаємо зменшення виявлення зброї на кордоні з Білоруссю як минулого року, так і цього. За 11 місяців цього року лише 48 одиниць зброї було виявлено на кордоні з Білоруссю. Разом з тим, якщо її кваліфікувати, то це більше травматична зброя, мисливська, при тому що 10 одиниць везли з території Білорусі".

Демченко запевнив, що українські прикордонники мають достатньо сил, щоб контролювати кордон з Білоруссю в умовах політичної кризи в сусідній державі.

На його думку, слова Лукашенка про українську зброю – "це більше казки".

"Якщо вчинено порушення з боку України, а білоруські прикордонники затримали, то вони мають інформувати про те, що сталося порушення, й наголосити Україні, що треба пильніше охороняти кордон. Ми не спостерігаємо таких заяв, які б підтверджували затримання по той бік кордону", – сказав Демченко.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко 25 грудня заявив, що білоруські спецслужби затримали "терористичну групу" яка начебто везла контрабандою з України "тонни зброї".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: