fbpx
Сьогодні
10:32 26 Гру 2020

Шушкевич: Я хотів би, щоб Білорусь перестала керуватися силами безпеки

Фото: Радыё Свабода

Перший очільник Білорусі, колишній голова Верховної ради незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич розповів, що давно мріє, аби його країною керували розумні люди.

Про це він розповів Радіо Свободі.

"Я хотів би, щоб Білорусь перестала керуватися силами безпеки, а керували менеджери, фахівці в галузі економіки та політології. І не невігласи, які знають лише одне: "Я начальник, ти дурень". Отже, я бажаю Білорусі розумних лідерів", – таке побажання висловив Шушкевич напередодні Нового року.

За словами Шушкевича, в Білорусі достатньо досвідчених, високоосвічених людей.

"Але, як колись влучно написав у своїй книзі Василь Шлиндіков,"лейтенанти, які стали генералами завдяки цій божевільній владі, також неосвічені, як і багато начальників під керівництвом однієї". І він не визнає жодної науки, бо він невіглас і третьокласник.

І Білорусі потрібні висококваліфіковані керівники. Вони перебувають у Білорусі, але їх б'ють, топчуть, саджають у в'язницю, бо вони заважають уряду керувати, який не знає, як керувати. Бабарика, який чітко уявляв, що робити з Білоруссю, зробили злочинцем; Цапкала також освічена талановита людина. Конкуренти були чудовими, тому їх, як і на попередніх виборах, знищували (раніше фізично знищували, а тепер ув'язнили або вислали з країни).

Я оптиміст: я хочу, щоб мої діти та онуки жили у справжній Білорусі, не заплямованій грубістю та брехнею", – говорить Станіслав Шушкевич.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: