fbpx
Сьогодні
16:27 24 Гру 2020

Глава Нацполіції розповів, як просуваються справи про підпал авто Лероса і Богдана

Фото: ukrinform.ua

У кримінальних провадженнях про підпали автомобілів народного депутата Гео Лероса та екскерівника Офісу Президента Андрія Богдана ще не закінчені всі експертизи.

Про це керівник Нацполіції Ігор Клименко заявив в інтерв'ю «Цензор.нет».

«Одна з основних версій у справі про згорілий автомобіль Гео Лероса стосується його діяльності як народного депутата. Призначено ряд експертиз. В їх числі – пожежо-технічна, молекулярно-генетична тощо. Те ж стосується і підпалу автомобіля Андрія Богдана – у цій справі також ще не закінчені експертизи», – уточнив Клименко.

Окремо, стосовно ситуації з автомобілем програми «Схеми», керівник Нацполіції заявив, що правоохоронці просунулися «трохи далі».

Зокрема, в цьому кримінальному провадженні підозру висунуто трьом громадянам, одного вдалося затримати, але за рішенням суду він вийшов під заставу в розмірі 170 тис. грн. Також ще двом підозру висунуто заочно, їх оголошено в розшук.

Клименко уточнив, що «ми розуміємо, хто і як це зробив».

Відповідаючи на запитання, чи розуміють правоохоронці, хто це замовив, він відповів ствердно, але уточнив, що це все, що він може наразі сказати в інтересах слідства.

Нагадаємо, що 28 серпня Лерос повідомив, що йому спалили автомобіль. Того ж дня за цим фактом було зареєстровано кримінальне провадження. Дії невстановлених осіб було кваліфіковано за ч. 1 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).

7 вересня представники компанії «Міллер» подали до поліції заяву з клопотанням про допит у цьому провадження народного депутата від «Слуги народу» Миколи Тищенка.

9 вересня захист Лероса подав до поліції клопотання про допит у справі щодо підпалу авто Лероса президента Володимира Зеленського, нинішнього голови Офісу президента Андрія Єрмака і ексголови ОП Андрія Богдана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: