fbpx
Сьогодні
09:05 16 Жов 2020

Брат Єрмака та нардеп Тищенко подали в суд на Гео Лероса

Брат глави Офісу президента Денис Єрмак та нардеп "Слуги народу" Микола Тищенко позиваються до народного депутата Гео Лероса щодо "захисту честі та гідності".

Про це свідчить судовий реєстр.

Обоє подали позов проти Лероса до Печерського райсуду Києва: Єрмак 15 вересня, а Тищенко – ще у червні. Предмет позову ідентичний – "про захист честі, гідності та ділової репутації".

У справі за позовом Єрмака уже обрали склад суду.

Проте у справі Тищенка суд на 21 жовтня призначив засідання.

Справу за позовом Тищенка розглядатимуть за правилами загального провадження, а Єрмака – спрощеного, тобто без виклику сторін. Тищенко вимагатиме зобов'язати Лероса до якихось дій (ймовірно, мається на увазі спростування).

Одним з позивачів є брат глави Офіса президента Денис Єрмак, який є фігурантом "плівок Єрмака".

 

У червні Лерос заявив, що передав у НАБУ відомості, які свідчать про корупційну діяльність Єрмака, його кума Тищенка та ексдепутата Київради Дениса Комарницького.

7 жовтня Лерос оприлюднив другу частину записів розмов нібито нардепа від "Слуги народи" Миколи Тищенка і бізнесмена Дениса Комарницького, під час яких ті обговорюють можливий напад на Лероса.

Нагадаємо, 2 жовтня Гео Лерос опублікував обіцяні плівки, на яких нібито записані розмови "смотрящего за Києвом" Дениса Комарницького із заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком.

Згодом на це відреагували у "Слузі народу" — нардеп Олександр Качура подав заяву до Державного бюро розслідувань і Нацполіції.

Нагадаємо, що 1 вересня 2020 року у Верховній Раді почали збирати підписи за виключення Лерос з Слуги народу і того ж дня ухвалили таке рішення.

Сам Лерос заявив, що збирати підписи за виключення його з фракції її очільнику Давиду Арахамії нібито наказав Володимир Зеленський після виступу Лероса у парламенті 1 вересня.

Лерос під час цього виступу з трибуни парламенту розкритикував Зеленського, звинувативши у порушенні передвиборчих обіцянок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: