fbpx
Сьогодні
16:18 20 Гру 2020

Комітет з питань здоров'я нації вважає держбюджет-2021 провальним

Фото Reuters

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації вважає державний бюджет на наступний рік провальним.

Про це заявила секретарка комітету Яна Зінкевич в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми вважаємо прийнятий проєкт бюджету дуже провальним, за наполяганням нашого комітету вдалося хоч трохи збільшити забезпечення на наступний рік по медичній сфері, але, на жаль, цих коштів недостатньо.

З самого початку не передбачалося ніякого додаткового фонду для COVID на наступний рік, кошти, що були виділені в березні цього року, понад 65 млрд грн, були фактично витрачені на нецільові витрати, понад 35 млрд були тільки на велике будівництво так зване", — сказала вона.

Зінкевич розповіла, що чекає систему охорони здоров'я надалі.

"І що ми маємо в підсумку? У бюджеті на фінансування і забезпечення, наприклад, тих же пакетів для хворих залишається зовсім мало коштів, і ми можемо зіткнутися з тим, що може бути припинено фінансування на ці пакети в січні або лютому. А епідемія в розпалі, фактично ми пережили першу хвилю, захворюваність пішла на спад, але, як в кожної епідемії, зазвичай хвиль як мінімум три, це потрібно розуміти", — сказала вона.

За словами експертки, робота з вакцинації теж проведена незадовільно.

"Є надії на вакцинацію, але робота уряду в цьому напрямку була провалена. Багато країн, в яких більш вдале керівництво, вже вели переговори про вакцини ще на етапі їх розробки. Що говорити про нас, якщо ми отримуємо вакцину в кінці літа або на початку осені, і це буде великий успіх? Коштів, які виділені в бюджеті, ледь вистачить на перші категорії осіб для вакцинації, це дуже маленька кількість населення", — заявила Зінкевич.

Нагадаємо, президент Зеленський наголошував на тому, що у бюджеті на наступний рік закладено найбільші видатки на медицину за роки незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: