fbpx
Сьогодні
16:51 19 Гру 2020

У Слов'янську з'явилася перша в Україні Рада сеньйорів

Фото: “Вік щастя”

У Слов'янську на Донеччині з'явилася перша в Україні Рада сеньйорів.

Про це повідомляє Східний варіант.

Рада сеньйорів — це консультативно-дорадчий орган, який буде захищати, адвокатувати, представляти інтереси людей віком 60+. Він об'єднає представників різних громадських об'єднань, представників держустанов, які підтримують людей похилого віку. Це майданчик для конструктивного співробітництва та конструктивного донесення до влади інтересів представників «золотого» віку. Така головна ідея Ради.

«Мені дуже хочеться, щоб старше покоління могли доносити свої інтереси до представників влади, щоб нас почули та відповіли. Таким чином ми можемо спілкуватися з владою. Не просто піти попросити, а натомість отримати пакет з гречкою. А написати звернення, створити петицію, звернутися до депутата або міськраді й так далі. Щоб ми знали, коли отримаємо відповідь, якою вона буде, як діяти. Захищати інтереси так, щоб влада нас чула і захист інтересів був конструктивним», — розповідає авторка ідеї Наталія Бондаренко.

Практика таких дорадчих органів успішно реалізується в Польщі з 2007 року. Муніципальні ради літніх людей представляють інтереси жителів віком за 50 років перед владою міста. Таких в Слов'янську понад 35 тисяч, це третина населення і тепер вони зможуть впливати на політичне життя міста. Також Рада сеньйорів слугує інтеграції поколінь.

Як розповідає Наталя, до Ради входитимуть представники громадських об'єднань, представники державних установ, люди поважного віку і представники виконавчого комітету.

«Це найкраща комунікація, краще розуміння як це повинно працювати і як ми повинні конструктивно співпрацювати з усіма державними структурами. До Ради сеньйорів подаватимуть документи представники вищих громадських об'єднань, і ті об'єднання, які багато уваги у своїй роботі приділяють представникам старшого покоління», — говорить Наталя.

На цей момент подали документи представники 8 об'єднань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: