fbpx
Сьогодні
09:07 19 Гру 2020

Італія переходить у локдаун

Фото: Getty Images

Вся Італія в святкові дні з 24 грудня по 6 січня перейде у загальнонаціональний карантин.

Таке рішення було прийняте урядом Італії цією п'ятниці.

"Вся Італія — "червона зона" з 24 грудня по 6 січня. Це передбачає заборону на вихід з дому без потреби", — сказав прем'єр-міністр Джузеппе Конте.

Всі магазини закриті, за винятком продуктових і аптек. Залишаються відкриті перукарні. Забороняється переїжджати з регіону в регіон. Не працюватимуть бари і ресторани, але можливо обслуговування на виніс. Прем'єр зазначив, що святкові дні рекомендується проводити тільки з членами сім'ї, з якими проживаєш на постійній основі. Але можливо прийняти двоє гостей у супроводі дітей до 14 років.

Конте також зазначив, що з 28 по 30 грудня і 4 січня допускаються мінімальні послаблення. Зокрема, зможуть відкритися магазини (до 21:00) і можливо виїхати з міста постійного проживання. Однак будь-яке переміщення повинно бути виправданим.

"Держава не може контролювати, що відбувається в будинках, але наші заходи спрямовані на максимальне обмеження пересувань", — пояснив Джузеппе Конте.

Прем'єр Італії додав, що приймаючи такі заходи, уряд керувався міркуваннями і висновками фахівців, які попереджають про ризик зростання заражень.

Нагадаємо, відсьогодні 19 грудня в Україні також діють певні нові обмеження. Із повним списком можна ознайомитися за посиланням.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: