fbpx
Сьогодні
22:27 17 Гру 2020

У ТКГ прокоментували заяву Путіна щодо підтримки ОРДЛО

Нову заяву президента Росії Володимира Путіна про Донбас прокоментував представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Сподіваюся, що відповідна реакція МЗС України буде. Якщо та сама Росія говорить про те, що це внутрішній конфлікт, то на якій підставі вона надає якусь підтримку? Тут можна ловити Путіна за язик і ставити на своє місце", — сказав він.

За словами Гармаша, навряд чи Росія дійсно посилить підтримку ОРДЛО.

"Риторика і справи — це не завжди речі, що збігаються, особливо в Росії. І я не вірю словам Путіна, що буде нарощуватися підтримка, тому що економічна ситуація в Росії зараз погіршується. І на Донбасі це в першу чергу помітно, там економічна ситуація в 10 разів гірша, ніж у Росії, Росії зараз не до Донбасу.

Звичайно, Путін, особливо після фіаско у Вірменії (а багато російських офіцерів, це моя внутрішня інформація, сприйняли ситуацію у Вірменії дуже негативно й незадоволені тим, що Росія зрадила православний вірменський народ) не може собі дозволити говорити правду про те, що Росія скорочує свою підтримку Донбасу й про те, що у неї немає можливості посилювати її, як він каже. Він говорить те, що хочуть чути від нього виборці. Насправді це не так, це брехня", — сказав він.

Гармаш також розповів, як довго може тривати війна на Донбасі.

"Чи розтягнеться війна на роки? Тут багато чинників, які визначать тривалість конфлікту. Сильна дипломатія, як кажуть, — та, за якою стоять сильна армія та економіка, я б ще додав консолідоване суспільство. У нас ми спостерігаємо ситуацію, де майже 40% суспільства готові на переговори з маріонетками Росії з Донецька та Луганська. Нам потрібно працювати в першу чергу на вільній території, створювати умови для деокупації, й тоді терміни конфлікту сильно скоротяться. Плюс погіршення економічної ситуації в Росії, плюс геополітична ситуація. Все залежатиме від нас. Якщо у нас деякі ЗМІ відстоюють позицію Росії, то говорити про швидке завершення конфлікту дуже важко", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: