fbpx
Сьогодні
11:59 15 Гру 2020

Депутати прийняли закон про відновлення роботи НАЗК

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому закон про відновлення інституційного механізму запобігання корупції. Він дозволить відновити роботу Національного агентства по запобіганню корупції.

"За" проголосували 300 нардепів, "проти" – 0, "утрималися" – 21, передає "Ліга".

Законопроект №4470 відновлює дію норм закону про запобігання корупції в тій редакції, яка була до рішення КСУ, але з деякими відмінностями:

  1. тепер Вища рада правосуддя і Збори суддів КСУ зможуть направляти в НАЗК обов'язкові до розгляду подання про усунення в діяльності НАЗК порушень незалежності суддів і суддів КСУ;
  2. НАЗК має розробити порядок повної перевірки декларацій і моніторингу способу життя суддів та суддів КСУ протягом місяця після вступу закону в силу. Протягом ще місяця ВРП і КСУ повинні узгодити порядок перевірки, в іншому випадку перевірки суддів і суддів КСУ будуть проводитися на загальних підставах.

Раніше повідомлялося, що Венеційська комісія відповіла на запит Зеленського: Перевірка декларацій суддів не суперечить міжнародним стандартам.

Також Венеціанська комісія розкритикувала рішення КСУ і рекомендувала повернути позбавлення волі за брехню в деклараціях.

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики рекомендував парламенту ухвалити ухвалити законопроєкти про відновлення повноважень НАЗК та особливості складання протоколу щодо суддів.

Нагадаємо, що у Раді зареєстрували законопроект, що відновлює повноцінну роботу НАЗК.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: