fbpx
Сьогодні
18:58 15 Гру 2020

АМКУ оштрафував ДТЕК на 275,2 млн грн

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав на компанії групи ДТЕК штрафи загальною сумою понад 275,2 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Зазначається, що Комітет визнав дії групи ДТЕК (у складі АТ "ДТЕК Західенерго" та ТОВ "Д.Трейдінг") у торговій зоні "Острів Бурштинської ТЕС" у досліджуваний період з липня по жовтень 2019 року зловживанням монопольним становищем.

"Острів Бурштинської ТЕС" – особлива зона на Заході України в межах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей. Наразі ця територія об'єднана з європейськими енергосистемами, але від'єднана від іншої частини України. Близько 90% електроенергії на цьому "острові" виробляє ПАТ "ДТЕК Західенерго".

"Комітет встановив, що АТ "ДТЕК Західенерго", починаючи з 29 липня 2019 року, зменшувало в заявках на продаж електричної енергії у сегменті «ринок на добу наперед» (РДН) обсяги запропонованої електричної енергії в години мінімального навантаження. Це призвело до зростання обсягів продажів АТ «ДТЕК Західенерго» електричної енергії у сегменті «балансуючий ринок» за більш високими цінами", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, акціонерне товариство встановлювало в заявках на продаж електричної енергії на РДН завищені ціни в години максимального навантаження.

У ДТЕК назвали рішення АМКУ упередженим та заявили, що будуть відстоювати свої інтереси та репутацію у судовому порядку.

"Під час розгляду справи Комітетом не було проведено належного дослідження функціонування ринку електричної енергії, були проігноровані надані докази та експертні висновки. Вважаємо рішення передчасним, безпідставним та упередженим із ряду причин. По-перше, ДТЕК не займає монопольного (домінуючого) становища в торговій зоні «Острів Бурштинської ТЕС», є повністю замінним за рахунок імпортного ресурсу, зазнає значної конкуренції з боку імпортерів та не має ринкової влади внаслідок повного адміністративного регулювання цін на цьому ринку", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: