fbpx
Сьогодні
09:05 09 Гру 2020

В МЗС сказали, що Іран відкликав пропозицію виплат сім’ям загиблих в авіакатастрофі МАУ

English version here

фото: РБК-Україна

Іран відкликав пропозицію щодо виплат сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака МАУ у Тегерані, оскільки кошти на компенсації хотіли виділити із фонду нацрозвитку.

Про це в ефірі Громадського радіо заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«За моєю інформацією уряд вже відкликав цю пропозицію (щодо закладення у бюджеті на наступний рік 200 мільйонів євро для компенсації рідним, які загинули в авіакатастрофі – ред.), оскільки передбачалось, що 200 мільйонів будуть виділені саме з фонду національного розвитку, що спричинило серйозні внутрішні дискусії в іранському суспільстві. Але ми вітатимемо плани іранського уряду зарезервувати певну суму коштів у бюджеті для виплати компенсацій», – каже Єнін.

За його словами, переговори з іранською стороною про розмір компенсацій поки не розпочинали.

Позиція України виходить з того, що рівень компенсації значною мірою залежатиме від обставин катастрофи та від рівня співпраці та забезпечення об'єктивного і неупередженого її розслідування.

Раніше заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов заявив, що українське слідство не отримало обіцяних Іраном матеріалів та доказів у справі про збиття літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: