fbpx
Сьогодні
17:24 03 Гру 2020

У парламенті створили міжфракційне об’єднання "Кримська платформа"

У Верховній Раді створено міжфракційне депутатське об'єднання «Кримська платформа».

Відповідне оголошення під час ранкового пленарного засідання зробив спікер парламенту Дмитро Разумков.

«Відповідно до статті 60 регламенту Верховної Ради повідомляю про створення у Верховній Раді дев'ятого скликання міжфракційного депутатського об'єднання «Кримська платформа», – оголосив керівник парламенту.

За його словами, співголовами об'єднання обрано народних депутатів Рустема Умерова, Мустафу Джемілєва, Ахтема Чийгоза, Єлизавету Ясько, Вадима Галайчука.

Депутатка "СН" Єлизавета Ясько прокоментувала утворення об'єднання: "З найближчих планів – проведення комітетських слухань по зовнішньополітичним аспектам деокупації Криму. Парламент має займати активну позицію у цьому процесі, а очолюваний мною підкомітет може стати кординаційно-інформаційним центром з просування українського бачення деокупації у міжпарламентських організаціях та через групи дружби.
Слухання у комітеті дозволять представникам законодавчої та виконавчої влади звірити компаси та визначитися з тактичними та стратегічними цілями, на виконання яких ми матимемо спільно працювати".

🇺🇦 Створено Парламентський вимір Кримської платформи.Щойно Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков оголосив про…

Posted by Ліза Ясько on Thursday, December 3, 2020

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 23 вересня представив в ООН концепцію «Кримської платформи» та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об'єднати зусилля для деокупації Криму. Під час саміту Україна-ЄС 6 жовтня Євросоюз принципово підтвердив готовність до такої ініціативи. Зараз Україна проводить погодження цього питання на рівні національних урядів країн ЄС.

Проведення саміту Кримської платформи заплановане на травень 2021 року в Києві.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: