fbpx
Сьогодні
22:07 03 Гру 2020

Кравчук назвав умови, коли стане можливим обмін полоненими "всіх на всіх"

Фото Reuters

Якщо Україна зараз розв'яже проблему з обміном утримуваними особами, то наступне питання обміну "всіх на всіх" стане реальністю.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказав голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Якщо ОРДЛО і російська сторона не проявлять відповідної волі, рішення і бажання, це нереально, тому що українська сторона розв'яже всі питання, пов'язані з обміном. Список на 11 осіб ми давно вже передали, тепер чекаємо весь час зустрічного списку, але, на жаль, такого немає. І це головна причина того, що такий обмін утримуваними особами під загрозою", – сказав Кравчук.

Голова української делегації розповів, за яких умов можливий обмін "всіх на всіх".

"На останньому засіданні ми звернулися до ОРДЛО і Росії допомогти або зробити кроки для вирішення питання. Якщо ми це питання сьогодні вирішимо, то наступне питання "всіх на всіх" стане реальним, а якщо ні – то воно не вирішиться", – сказав Кравчук.

Раніше українська делегація в ТКГ повідомила, що Василь Небензя заявив про конфлікт на Донбасі: "Це не внутрішній конфлікт в Україні, це політичний конфлікт між РФ і Україною".

Глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що Україна разом з партнерами зірвала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО, використавши формат Арріа Радбезу ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: