fbpx
Сьогодні
18:26 03 Гру 2020

Кравчук розповів, чи будуть переговори в нормандському форматі

Фото: ukrinform.ua

Зустріч у нормандському форматі може відбутися, як і сподівається Україна.

Про це розповів перший президент, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу "Україна 24".

"Сумніви є, звичайно. Але я вірю, що якщо не буде зустрічі на вищому рівні, то зустріч на рівні політичних радників могла б відбутися. Зараз дуже потрібна така зустріч, особливо на вищому рівні", — сказав він.

Кравчук пояснив, чому є потреба в нормандській зустрічі.

"Я переконаний, що мінські перемовини, якщо їх розглядати окремо від нормандського формату, то ми втрачаємо головне — визначення по суті завдання. А по суті завдання можуть бути вирішені тільки на рівні глав держав. Мінські перемовини можуть лише сприяти, або організовувати, рекомендувати відповідні кроки для розв'язання тих проблем, які будуть поставлені в нормандському форматі. Не може бути кількох центрів, де будуть вирішуватися питання", — сказав він.

Раніше українська делегація в ТКГ повідомила, що Василь Небензя заявив про конфлікт на Донбасі: "Це не внутрішній конфлікт в Україні, це політичний конфлікт між РФ і Україною".

Глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що Україна разом з партнерами зірвала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО, використавши формат Арріа Радбезу ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: