fbpx
Сьогодні
21:08 03 Гру 2020

Корнієнко заявив, що законопроєкт про вакцинацію можуть відкласти

Фото: СН

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко не виключає, що Верховна Рада може відкласти розгляд законопроекту №4142 "Про систему громадського здоров'я" (щодо особливостей вакцинації).

Про це Корнієнко сказав журналістам, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Подивимося. Але думки розділилися, скажімо так, з цього законопроекту. Будемо дивитися завтра: може, відкладемо його для подальших консультацій", – сказав він.

Політик також поінформував, що на засіданні фракції був присутній і заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який і представляв законопроект №4142.

Нагадаємо, що за словами голови комітету ВР Михайла Радуцького, законопроєкт №4142 надає уряду право приймати рішення про проведення додаткових профілактичних щеплень населення при загрозі епідемії інфекційної хвороби.

Також Кабмін має визначати перелік країн, перебування в яких пов'язане з високим ризиком захворювання на інфекційні хвороби (щоб відвідати цю країну, громадянину України потрібно зробити профілактичне щеплення).

Обов'язкове щеплення вимагається у двох випадках – для отримання дозволу на відвідування навчального закладу та для представників деяких професій, які можуть поширювати інфекційні хвороби.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: