fbpx
Сьогодні
13:02 01 Гру 2020

У Раді підтримали законопроєкт, який урівнює права тата і мами у догляді за дитиною

English version here

Сьогодні Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт № 3695, за яким тепер і батько, і матір мають рівні можливості взяти відпустку для догляду за дитиною.

За документ проголосував 301 нардеп.

Декрет для тата – не тренд, а норма. Сьогодні парламент підтримав за основу законопроєкт № 3695, за яким тепер і батько,…

Posted by Слуга Народу on Tuesday, December 1, 2020

"Законопроектом ми пропонуємо ввести новий вид відпустки для чоловіків при народженні дитини тривалістю до 14 днів і урівнюємо права жінок та чоловіків на батьківство, адже у чинному законодавстві право батька на відпустку для догляду за дитиною розуміється як «похідне» від права матері.

Трудове законодавство надає цілий ряд нібито «пільг» для жінок, які насправді ще більше посилюють нерівність. Мова йде про скорочену тривалість робочого часу та додаткові дні відпустки для жінок із дітьми. Хоча для чоловіків, які так само є батьками і виховують дітей із інвалідністю або малолітню дитину, такі пільги не передбачені.

Тож ми пропонуємо виправити цю ситуацію та визначити, що тато і мама мають рівні права у догляді за дитиною, а також рівне право на отримання відпустки по догляду за дитиною. Для того, щоб скористатися такою відпусткою, батькові більше не потрібна довідка із місця роботи матері про те, що вона вийшла з відповідної відпустки. Готуємося до другого читання", – пояснила депутатка "СН", голова підкомітету ВР з питань дотримання Україною міжнародних зобов'язань у сфері захисту прав людини та гендерної політики Марина Бардіна.

Декрети для татусів конституційною більшістюСьогодні парламент у першому читанні підтримав наш законопроект № 3695 про…

Posted by Maryna Bardina on Tuesday, December 1, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: