fbpx
Сьогодні
13:19 27 Лис 2020

У мюнхенському метро з'явилися плакати про Голодомор

На одній із станцій мюнхенського метро активісти розвісили плакати, в яких розповідається про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Про це повідомляє Укрінформ.

В мюнхенському метро з'явилися плакати про Голодомор

Таким чином українці, що мешкають в Німеччині, вирішили вшанувати пам'ять жертв Голодомору. Активісти створили не тільки плакати, які розмістили на Марієнплац і в метрополітені Мюнхена, але й сайт, на якому виключно німецькою мовою виклали інформацію про Голодомор. Демонстрація про Голодомор в мюнхенському метро буде доступна з 24 листопада по 3 грудня. За словами організаторки акції Наталії Ткачук, у такий спосіб вони прагнуть привернути увагу жителів і гостей Мюнхена до трагедії Голодомору.

Ініціативна група планує гроші, які залишились після друкування плакатів і відкриття сайту, переказати на рахунок краудфандингової платформи «Зерна правди», що збирає кошти на створення Музею Голодомору.

Активісти вже не вперше порушили питання щодо визнання німецьким парламентом Голодомору геноцидом українського народу. Подібні демонстрації плануються в Берліні та інших німецьких містах.

День пам'яті жертв голодоморів вшановується в Україні щороку у четверту суботу листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: